Geschiedenis

Fitland is opgericht in 1984 te Mill. In 1991 is Fitland Mill verhuisd naar het huidige pand aan de Hoogveldseweg (de voormalige Mavo). In 1995 is de eerste uitbreiding van Fitland met een locatie in Gemert. Fitland Mill breidt in 1999 uit met Party & Events en een uitbreiding van het sportgedeelte.

In 2004/2005 zijn er meerdere nieuwe sport vestigingen geopend te weten; Fitland Gennep, Fitland Den Bosch, Fitland Uden, Fitland Oss en Fitland Kerkrade. Naast nieuwe sportvestigingen is in 2005 ook geopend Restaurant Des Werelds, kliniek ViaSana en Diagnostisch centrum DiaSana. 2005 was ook het jaar dat Fitland is gestart met Business & Health (bedrijfssport).

De evenementen locatie De Vrije Teugel te Uden is geopend in 2006. Fitland neemt in 2007 een aantal sportvestigingen over van het onderwijscomplex Cios Sittard. Met de overname van twee sportscholen, Fitland Boxmeer in 2008 en Fitland Veghel in 2009, breidt Fitland sport zich nog verder uit.

In het kalenderjaar 2010 is de Fitland groep wederom flink gegroeid. De sportvestigingen Kerkrade D’r Pool en Fitland Goes Zeelandhallen worden heropend. Hiernaast wordt het concept “Fast Fit” overgenomen en geïntroduceerd op de verschillende Fitland vestigingen.  Fitland Mill is in de periode 2009/2010 ingrijpend gegroeid door de komst van een vliegtuig voor overnachtingen en sauna- en beautyresort de Wellnessboot.

Het jaar 2013 stond in het teken van de openingen van 3 grote Fitland XL Locaties: Fitland XL Level Leiden, Fitland XL Helmond Suytkade en Fitland XL Sittard. Allen locaties zijn voorzien van een Wellnessresort, hotel, sport faciliteiten en restaurant(s). Tevens zijn er op alle locaties samenwerkingen aangegaan met zorginstellingen voor de realisatie van zorghotels en met diverse ROC’s voor de combinatie van werken en leren op één en dezelfde locatie.

In 2014 werden er 21 Achmea Health Centers overgenomen en daarmee stegen het aantal Fitland fitnesscentra boven de 40. In Veghel werd er een nieuw Hotel en Restaurant geopend.

In 2016 werd er in Goes een fitnesscentrum overgenomen dat de naam Fitland Goes Klein Frankrijk kreeg.

Begin oktober 2016 werd er een nieuwe XL locatie geopend naast het voetbalstadion van FC Oss op de talentencampus. In deze XL locatie zitten Fitland Hotel Oss, Restaurant Mister Nelson en Fitland Real Fitness Oss.